Društvo

Nakon više od tri nedelje novi dogovor: Biće uglja za penzionere, ali po višoj ceni

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Ugalj će penzionerima biti isporučen, ali u manjim količinama i uz povećanu cenu, kaže Dobrivoje Obradović, predsednik protestnog odbora.

On je juče kao predstavnik protestnog odbora bio na sastanku sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem i Milanom Lakovićem, izvršnim direktorom za finansije u EPS-u.

„Juče smo se dogovorili i oni su prihvatili da isporuče penzionerima ugalj uz korigovane količine, a maksimalna količina je 10 tona po jednom penzioneru. Takođe su tražili i da im dostavimo konačan spisak penzionera koji su upisali ugalj. Dogovor je postignut, uglja će biti uz korigovane količine, a cena nije još uvek utvrđena. To danas očekujemo da bude rešeno i da se dogovorimo na koji način će ići doplata“, naveo je Obradović.

Podsetimo prošlogodišnja cena za penzionere za tonu uglja je bila 4.560 dinara, a Obradović očekuje da sada korigovana cena bude na nivou one koja je bila i za radnike EPS-a.

Što se tiče novog protesta koji je zakazan za ponedeljak 31. oktobar, Obradović navodi da će on pokušati da obavesti penzionere o postignutom dogovoru, ali i da će u svakom slučaju izaći u ponedeljak kako bi svim okupljenima objasnio za postignuti dogovor.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Protest koji je prijavljen u ponedeljak neće biti otkazan, planiran je skup penzionera na kome ću ih upoznati sa ovim novinama. Očekujemo od ponedeljka potpisivanje trojnog sporazuma o isporuci uglja između Udruženja penzionera Požarevac, grada Požarevca i EPS-a“, zaključio je Obradović.

Pored Obradovića, oglasili su se i iz Organizacije invalida rada Požarevac, a na svom profilu na Fejsbuku su pozvali svoje članove da u ponedeljak 31. Oktobra od 9 do 11 časova izađu na protest i iskažu svoje nezadovoljstvo jer nije ispoštovan dogovor o isporuci uglja.

Napominju da su se penzioneri samoinicijativno organizovali i da protestu može svako da se priključi.

Podsetimo, prvi protest penzionera održan je 3. oktobra, a drugi je zakazan za ponedeljak, 31. oktobar.