Društvo

Nakon više od tri nedelje novi dogovor: Biće uglja za penzionere, ali po višoj ceni

FOTO: Boom93/N.Stojićević
Ugalj će penzionerima biti isporučen, ali u manjim količinama i uz povećanu cenu, kaže Dobrivoje Obradović, predsednik protestnog odbora.

On je juče kao predstavnik protestnog odbora bio na sastanku sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem i Milanom Lakovićem, izvršnim direktorom za finansije u EPS-u.

„Juče smo se dogovorili i oni su prihvatili da isporuče penzionerima ugalj uz korigovane količine, a maksimalna količina je 10 tona po jednom penzioneru. Takođe su tražili i da im dostavimo konačan spisak penzionera koji su upisali ugalj. Dogovor je postignut, uglja će biti uz korigovane količine, a cena nije još uvek utvrđena. To danas očekujemo da bude rešeno i da se dogovorimo na koji način će ići doplata“, naveo je Obradović.

Podsetimo prošlogodišnja cena za penzionere za tonu uglja je bila 4.560 dinara, a Obradović očekuje da sada korigovana cena bude na nivou one koja je bila i za radnike EPS-a.

Što se tiče novog protesta koji je zakazan za ponedeljak 31. oktobar, Obradović navodi da će on pokušati da obavesti penzionere o postignutom dogovoru, ali i da će u svakom slučaju izaći u ponedeljak kako bi svim okupljenima objasnio za postignuti dogovor.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Protest koji je prijavljen u ponedeljak neće biti otkazan, planiran je skup penzionera na kome ću ih upoznati sa ovim novinama. Očekujemo od ponedeljka potpisivanje trojnog sporazuma o isporuci uglja između Udruženja penzionera Požarevac, grada Požarevca i EPS-a“, zaključio je Obradović.

Pored Obradovića, oglasili su se i iz Organizacije invalida rada Požarevac, a na svom profilu na Fejsbuku su pozvali svoje članove da u ponedeljak 31. Oktobra od 9 do 11 časova izađu na protest i iskažu svoje nezadovoljstvo jer nije ispoštovan dogovor o isporuci uglja.

Napominju da su se penzioneri samoinicijativno organizovali i da protestu može svako da se priključi.

Podsetimo, prvi protest penzionera održan je 3. oktobra, a drugi je zakazan za ponedeljak, 31. oktobar.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend