Društvo

Nakon zoniranja meriće se buka u kafićima i restoranima

Grad Požarevac kupio je dva fonometra za merenje nivoa buke u ugostiteljskim objektima.

Ugovor je dodeljen jedinom ponuđaču javne nabavke, “Dirigent Acoustic” iz Beograda  koji je ponudio cenu od skoro million dinara bez PDV-a, dok je procenjena vrednost bila 1.135.967,50 dinara.

Grad Požarevac mora da završi zoniranje grada, pa tek onda da opremom za merenje odredi  nivo buke, kako bi započeo primenu zakona o zaštiti od buke.

Načelnik komunalne milicije, Nikola Urošević rekao je ranije za Boom 93 da je gradska uprava krenula u proceduru, te će u narednom periodu izvršiti zoniranje grada u kome će se odrediti zone odnosno nivoi buke za merenje.

“Kada se to sprovede, pristupiće se merenju buke ugostiteljskih objekata.”

Komunalna milicija dostavila je predloge odluka o zoniranju, o načinu merenja buke.

Merenje buke  vršiće se na osnovu zakona zaštite od buke,  nakon prijave  građana, ali će komunalni milicioneri i patrolirati u cilju održavanja komunalnog mira.

Više čitajte na LINKU.

Merenje buke poreklom iz ugostiteljskih objekata pored ovlašćenog pravnog lica koje ispunjava propisane uslove, može da vrši komunalni milicionar jedinice lokalne samouprave, etaloniranim uređajima za merenje buke u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuje metodologija merenja buke, a u skladu sa odlukom organa jedinice lokalne samouprave.

Organ jedinice lokalne samouprave u kome je zaposlen komunalni milicionar mora da poseduje i akreditaciju, u skladu sa posebnim zakonom.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend