Društvo

Nastavlja se pad broja obolelih od kovida

FOTO: Boom93 / R. Momirović
Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje od juče virusom kovid 19 u Požarevcu zaraženo je 20 osoba.

Podaci pokazuju da je nastavljen pad broja obolelih u odnosu na prethodni period.

U odnosu na pre mesec dana kada je na dnevnom noviu broj obolelih išao i preko 100, primetan je pad od skoro 80 odsto u odnosu na taj period.

 

Obolelih ima u svim opštinama okruga, ali je i u njima primetan pad registrovanih slučajeva, jer je osim u Petrovcu na Mlavi u svim ostalim opštinama broj zaraženih jednocifren. U Velikom Gradištu registrovano je 9 novih slučajeva, Petrovcu na Mlavi 12, Golupcu 3, u opštini Malo Crniće 1, Кučevu 3, Žabarima 3 i Žagubici 5 osoba pozitivnih na koronavirus.

Od početka epidemije do danas u Požarevcu ukupno je registrovano 17.391 pozitivnih osoba, Petrovcu 6.427, Velikom Gradištu 4.806, Кučevu 2.631, opštini Golubac 2.154, Malom Crniću 1.896 Žabarima 1.711 i Žagubici 1.405.

Pored velikog porasta broja obolelih, kao olakšavajuće, iz Požarevačkog Doma zdravlja su u ranijoj izjavi za Boom93 rekli da se građani uglavnom javljaju sa blagim simptomima, a da je broj ljudi koji se šalju u bolnicu mnogo manji nego ranije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend