Društvo

Nastavlja se sa širenjem toplifikacione mreže

Boom93/arhivska fotografija
Slaviša Stojković, direktor Javnog preduzeća „Toplifikacija“ u izjavi za Boom 93 kaže da je grejna sezona koja je pri kraju protekla sasvim zadovoljavajuće i dodao da se trenutno radi na širenju toplifikacione mreže u više delova grada.

Zamena dotrajalog cevovoda u vrednosti od 24 miliona dinara

„Što se tiče plana investicionog održavanja za ovu godunu, predviđena je zamena dotrajalog cevovoda na lokacijama Kazneno-popravni dom za žene, zatim ulice Sime Simića i Boška Vrebalova, OŠ Dositej Obradović i Viši sud, sve to u vrednosti od 24 miliona dinara“, navodi Stojković.

On dodaje da je predviđena i rekonstrukcija toplopredajnih stanica, kao jedan od bitnih segmenata u oblasti redovnog održavanja. Odnosi se na toplopredajne stanice u ulicama 7. jul, naselje Đura Jakšić, lokacije vrtić Neven i Dom penzionera. Za ove radove predviđeno je 14 miliona dinara.

Radovi na širenju mreže u Ratarskoj i Izvorskoj ulici

Radovi u vrednosti od 21 milion dinara izvode se na izdradnji dela prenosne i distributivne mreže u Ratarskoj ulici 209, a nakon pribavljanja građevinske dozvole očekuje se i početak radova na izgradnji dela prenosne i distributivne mreže na lokaciji u Izvorskoj ulici  u vrednosti od 12 miliona dinara.

Nakon završetka radova 700 domaćinstava u naselju Ćirikovac dobiće grejanje

Radovi u naselju Ćirikovac su nastavljeni, a prema najavama direktora i biće završeni upravo pred početak nove grejne sezone u oktobru.

„Dinamika radova je takva da se opravdano očekuje da budu završeni do početka naredne grejne sezone“

Kako navodi Stojković, nakon rebalansa budžeta trebalo bi da se ovom javnom preduzeću odobre dodatna sredstva kako bi se nastavilo sa širenjem toplifikacione mreže u gradu, kako bi građani imali redovno i stabilno snabdevanje i pristojne cene.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

4 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

    • Što se tiče Toplifikacije, neće se raskopavati ulice Moše Pijade i Jovana Šerbanović.

  • Postoji li neki rok do koje godine u ovom veku će grad biti pokriven sa 90 posto toplifikacione mreže. Sramota koji nerad i koje foliranje,dok vi završite elektrane će se zatvoriti. Dve do tri ulice godišnje tj ne više od 150 priključaka, samim tim individualne ložišta neće se nikada ugasiti

%d bloggers like this:
Send this to a friend