Društvo Ekonomija

NBS podseća: Sutra rok za uplatu četvrte rate poreza na imovinu

ilustracija/pixabay
Narodna banka Srbije podseća građane da sutra dosveta na naplatu četvrta rata poreza na imovinu fizičkih lica za 2021. Godinu.

Iz NBS takođe podsećaju i da je samo Dina karticom moguće bez provizije izmiriti ovu obavezu na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija.

Dina karticom, takođe bez provizije, na šalterima Uprave moguće je platiti porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika, objavila je NBS.

Isto tako, na šalterima Uprave za trezor Dina karticom mogu se, uz niske provizije, izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava, onima koji imaju podračune u Upravi za trezor, ali i onima koji imaju račune u poslovnim bankama.

Tako se mogu se platiti računi za struju, računi preduzeca JKP Infostan tehnologije, JKP Informatika Novi Sad, Telekom i slično.

Takode, porez na imovinu fizičkih lica može se platiti i jednostavnim skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj je račun.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • A kako da im uplatim porez – kada mi nisu poslali ni uplatnicu, i koliko ? Znači: treba da idem u Poresko, da molim da mi kažu iznos, da molim u Pošti da mi popune uplatnicu > pošto ne znam i ne vidim dobro, i uz put mi i oni napalate proviziju ! Takođe, što je po mene i naj gore > treba uz put da pokupim i Koronu – dok čekam u redovima !

%d bloggers like this:
Send this to a friend