Društvo

Nedelja Crvenog krsta, paketi za novorođene bebe

FOTO:Boom93/N.Stojićević
U okviru obeležavanja nedelje Crvenog krsta, realizovana je tradicionalna akcija „Paket za novorođenu bebu“. Aktivisti Crvenog krsta su u Opštoj bolnici Požarevac podelili pakete majkama beba koje su rođene u periodu od 8. do 15. maja, kada se obeležava nedelja ove organizacije.

Jelena Rašić, sekretar Crvenog krsta je rekla da je ova akcija jedna od najradosnijih koje se sprovode u toku godine I da je za ovogodišnju akciju obezbeđeno 20 paketa, koje će danas uručiti svim majkama beba rođenih u nedelji Crvenog krsta.

„Uspeli smo da obezbedimo pored ovih još bebi paketa koji će sadržati radosnice, članske knjižice kao i gaderobu za bebe. Danas smo se opredelili za kozmetiku I za igračku-ćebe da obezbedimo majkama beba sve ono što im je potrebno u prvim danima života“, istakla je Rašić.

Baner Boom93 Android aplikacija

FOTO:Boom93/N.Stojićević

Dejan Krstić, clan Gradskog veća je podsetio da grad Požarevac na ovakav način sugrađanima i novorođenim bebama pomaže darivanjem bebi paketa, a da je I ove godine u budžetu grada opredeljeno 3,5 miliona dinara u te svrhe.

Stvaranje što boljih uslova za porodilje kako bi se što prijatnije osećale, kako bi im boravak ostao u lepom sećanju, zadatak je kako uprave bolnice tako i zaposlenih, napomenuo je Danko Nikolić, v.d. direktor Opšte bolnice Požarevac.

U periodu od 8. do 13. maja u Opštoj bolnici rođeno je 15 beba, dok je od početka godine do sada rođeno 309 beba.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi. Podrži Boom93

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend