Društvo

Nedimović: Srbija je zemlja hrane, došlo je naših pet minuta

Foto:Boom93/N.Stojićević
Srbija je zemlja hrane, a sada je došlo njenih "pet minuta" zbog svetske krize u sektoru prehrambenih proizvoda, koji će biti u budućnosti strateški proizvod, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

„U Srbiji ima dovoljno hrane. Činjenica je da Srbija ima robe dovoljno za sebe i za okruženje, i da pretekne, da može da izvozi na druge prostore“, rekao je Nedimović gostujući na Televiziji Pink.

On je naveo da Srbija proizvodi tri puta više pšenice nego što joj treba, a dva i po puta više kukuruza, što je za nju prilika piše Srna, a prenosi N1.

„Dešava se ozbiljan ekonomski i politički rat svetskih razmera, mi moramo da gledamo prvo sebe, pa onda kako da pomognemo susedima“, rekao je Nedimović, koji je kazao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u petak, 6. maja, u obraćanju javnosti dobar deo svog izlaganja posvetiti hrani.

On je naveo da Srbija prodaje svoju pšenicu u oko 50 država u svetu, čak i u dalekoističnim zemljama, a da joj se logistički najviše isplati trgovati u Mediteranu, zemljama poput Egipta i Libana.

Srbija, dodao je, poslednjih meseci izvozi i tamo gde nije do sada, na primer jabuke u Indiju, Indoneziju i Egipat.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend