Društvo

Nema novozaraženih u Braničevskom okrugu, u Smederevskoj Palanci zaraženo 9 zdravstvenih radnika

Prema informacijama koje je Boom 93 dobio iz Zavoda za javno zdravlje za sada nema novozaraženih osoba u Braničevskom okrugu, a još uvek se čekaju rezultati uzoraka koji su na analizu poslati juče i prekjuče, odnosno 8. i 9. aprila.

Prema rečima Ane Jovanović, direktorke ZZJZ trenutno se u našem okrugu pod zdravstvenim nadzorom nalazi 1639 osoba.

„Budući da nema novozaraženih i da se novi rezultati tek očekuju, broj obolelih u okrugu je i dalje 11, i to u Požarevcu 9, opštini Veliko Gradište 1 i opštini Žabari 1 osoba, s tim što se žena koja je bila pozitivna iz Velikog Gradišta izlečila, a muškarcu iz opštine Žabari koji je takođe bio zaražen, je istekao period izolacije i prvi test je bio negativan, a sada se čeka rezultat drugog testa“, napominje Jovanović.

Za sada nema novotestiranih zdravstvenih radnika u Braničevskom okrugu, dok je podsetimo svih 40 medicinara iz Požarevca koji su biili u samoizolaciji negativno na koronavirus i kako nam je juče rekla Ana Jovanović oni mogu da se vrate na posao.

Ukupno u Braničevskom i Podunavskom okrugu je do sada testirano 279 osoba, zaključno sa jučerašnjim danom.

Ona je dodala da što se tiče Podunavskog okruga registrovana je još jedna pozitivna osoba u Smederevskoj Palanci, tako da je u ovom okrugu zaraženo 26 osoba i to 18 osoba u Smederevskoj Palanci, sedam u Smederevu i jedna osoba u Velikoj Plani.

U Smederevskoj Palanci su testirani zdravstveni radnici koji rade u bolnici i njih devetoro je pozitivno na koronavirus.

„To su uglavnom doktori i sestre koji su se zarazili jer je neko od pacijenata uneo virus u bolnicu. Oni se za sada dobro osećaju i prebačeni su u Beograd u privremenu bolnicu na Sajmu“, rekla je direktorka ZZJZ.

Međutim, za sada nema podataka da li je neko od zdravstvenih radnika u Smederevu testiran na koronavirus.

Pod zdravstvenim nadzorom u Podunavskom okrugu je trenutno 1199 osoba.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend