Društvo

Neophodan test za nevakcinisane Francuze po povrtaku iz Španije i Portugala

laboratorija
Foto/ laboratorija istraživanje /ilustarcijaPixabay
Test ne stariji od 24 sata biće potreban na francuskim granicama za nevakcinisane osobe koje dolaze iz Španije i Portugala zbog novog talasa pandemije korona virusa, izjavio je danas francuski državni sekretar za evropske poslove Kleman Bon (Clément Beaune).

„Za one koji nisu vakcinisani, kada se vrate iz Španije i Portugalije potreban je test ne stariji od 24 sata zbog teške situacije u tim zemljama“, rekao je Bon, dodajući da se „očekuje da ta mera stupi na snagu ovog vikenda“.

S druge strane, Francuska neće tražiti obaveznu izolaciju za putnike iz evropskih zemalja, dodao je on.

Do sada je bio potreban negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski ne stariji od 48 sati za ulazak putnika iz Španije i Portugala.

Te dve glavne letnje turističke destinacije suočavaju se poslednjih nedelja sa novim talasom epidemije zbog pojave delta soja korona virusa.

Bon je 8. jula savetovao Francuzima da izbegavaju Španiju i Portugal zbog velikog povećanja novozaraženih.

Šef diplomatije Žan-Iv Le Drian (Jean-Yves Le Drian) je potom ublažio tu poruku, pozvavši Francuze da se vakcinišu pre odlaska na odmor.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend