Društvo

Nezadovoljni paori nastavili proteste, blokade na više mesta širom Srbije

Foto: S. Lisac
Nezadovoljni poljoprivrednici nastavili su proteste. Poljoprivrdnici iz pančevačkih sela blokirali su oba izlaza iz grada ka Beogradu. Blokiran je i magistralni put ka Rumuniji, na raskrsnici kod skretanja za Vršac. Nastavljena je i blokada dela Bulevara Mihajla Pupina u Novom Sadu. Kao upozorenje, šumadijski paori blokirali su brzu saobraćajnicu Kragujevac - Batočina, kod Kapije Šumadije, na sat vremena.

Poljoprivrednici koji šesti dan protestuju ispred Pokrajinske vlade, danas su, nešto nakon 10 sati, blokirali deo Bulevara Mihajla Pupina u Novom Sadu.

Kako piše portal 021.rs, trenutno je prohodan Varadinski most, dok je Bulevar Mihajla Pupina zatvoren od Varadinskog mosta do raskrsnice sa Ulicom Modene i Ulicom Žarka Zrenjanina.

Između mosta i Banovine ima oko 50 traktora, a poljoprivrednici nisu najavili koliko će ta blokada trajati.

Šumadijski paori blokirali su na sat vremena brzu saobraćajnicu Batočina – Kragujevac, kod Kapije Šumadije.

Podsećamo, poljoprivrednici iz Rače, Lapova i Batočine sa 50 traktora stigli su skoro do auto-puta Niš – Beograd i nalaze se na raskrsnici magistralnih puteva ka Kragujevcu, Lapovu i Jagodini.

„Stigli smo kod ‘Kapije Šumadije’, parkirali pored, na raskrsnici. O daljim koracima uskoro će se znati kada koordinišemo naše stavove“, kaže za N1 Milan Milošević iz Rače.

I njegov kolega potvrđuje da ništa neće raditi bez komunikacije sa ostalim seljacima u Srbiji.

„Ima nas 50 na poljoprivrednoj mehanizaciji. Više ovako ne može. Država nas ignoriše. Pokazaćmo uskoro ko smo i šta smo“, rekao je za N1 Jovan Golubović, poljoprivrednik iz Rače.

Milan Milošević iz Rače ranije je za N1 izjavio da su dobili informaciju da je za ponedeljak u 10h zakazan sastanak u Beogradu sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

Poljoprivrednici iz Šumadije neće kretati za Beograd dok ne vide ishod tog sastanka, potvrdio je Milošević za N1.

Blokade su za danas najavljene i u Svilajncu, Opovu, Somboru, Kleku, Bašaidu, Žitištu, Sefkerinu i u još nekim mestima.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend