Društvo

Nikolić: Novi rendgen radi već odavno

Foto: N. Stojićević

Foto: N. Stojićević

Novi rendgen koji je opšta bolnica u Požarevcu dobila od Ministarstva zdravlja trebalo je da bude u funkciji početkom marta. Kasnio je sa radom tri nedelje. Direktor opšte bolnice, Danko Nikolić potvrdio je da je rendgen sada fukcionalan.

Direktor opšte bolnice, Danko Nikolić danas je nakon pitanja novinara Boom 93 potvrdio da je novi rendgen počeo sa radom.

Novi rendgen radi već odavno, da ste hteli mogli ste da dođete da se uverite. Pacijenti se već danima snimaju. Rendgen radi. Na njemu rade obučeni rengenolozi i tehničari.

Baner Boom93 Android aplikacija

Nikolić je dodao da sledi učenje ostalih i nada se da će svi tehničari naučiti da rade na rendgenu jer je to cilj.

Novim rendgenom dobijamo mnogo kvalitetnije snimke, sa ovakvom sofisticiranom opremom koja postoji još samo na jednom mestu u Srbiji, rekao je Nikolić na konferenciji za medije povodom  završetka projekta prekogranične saradnje sa Rumunijom.

Krajem februara ministar zdravlja, Zlatibor Lončar posetio je gradsku bolnicu i najavio rad novog rendgena u prvoj nedelji marta, ali to se tad nije desilo. Novi rendgen kasnio je sa radom tri nedelje, a do danas Boom 93 nije uspeo da sazna da li je u funkciji, jer niko nije odgovarao na pitanja koja je naša redakcija uputila bolnici na mejl.

Podsetimo, bolnica je dobila novi rendgen aparat, digitalni teledirigovani radiografski aparat sa dve glave i flet panel detektorom. Vrednost rendgena je blizu 40 miliona dinara, a radovi na adaptaciji prostora za rendgen aparat koštali su 8,1 miliona dinara.

Novi rendgen bio je potreban bolnici, a ranije je pomoćnik direktora dr Milanče Vučković rekao da su se rendgen aparati često kvarili zbog opterećenosti, odnosno velikog broja ekpozicija. Jedan od rendgen aparata u radiološkoj službi bio je star preko četrdeset godina.