Društvo

Nordeus opremio laboratorije na ETF-u

FOTO: Pixabay ilustracija

FOTO: Pixabay ilustracija

Povodom osamnaest godina postojanja smera Softversko inženjerstvo i prijema nove generacije studenata, Nordeus je opremio laboratorije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu najnovijim računarima i opremom koja unapređuje praktičan rad i usavršavanje novih generacija studenata.  

U cilju podrške obrazovanju i povodom ovog značajnog jubileja, Nordeus, mobilna gejming kompanija iz Beograda, donirao je osamdeset računara i monitora Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Oprema ce biti na na raspolaganju studentima zainteresovanim za istraživanje i usavršavanje u oblasti softverskog inženjerstva u sklopu nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

“Kao diplomiranom inženjeru Odseka Računarske tehnike ETF-a, izuzetna mi je čast da podržimo dalji razvoj inženjerskog talenta u Srbiji. Više od devedeset procenata inženjerau Nordeusu predstavlja lokalni talenat, a većina njih su upravo sa ETF-a. Snažno smo motivisani da nastavimo da podržavamo dalji razvoj kako i devetnaeste generacije studenata Odseka za Sokversko inženjerstvo tako i svih budućih diplomaca. Ovo je samo jedan od načina na koji planiramo da ulažemo u obrazovanje u Srbiji. Radujemo se nastavku uspešne saradnje sa fakultetom, mogućnostima koje studenti na ovaj način dobijaju za praktičan rad i razvoj, kao i našoj prilici da potpomognemo taj razvoj znanjem iz industrije,” izjavio je Branko Milutinović, direktor Nordeusa i suosnivač Nordeus fondacije, na svečanoj ceremoniji za doček generacije 2022/2023. studenata Softverskog inženjerstva.

“Elektrotehnički fakultet je oduvek bio institucija prepoznatljiva i u Srbiji i širom sveta po kvalitetnim i pouzdanim inženjerima koje školuje. To je posebno važno danas, kada Srbija ima priliku da postane Silicijumska dolina Jugoistočne Evrope. Informacione tehnologije su najbrže rastuća grana privrede – smatra se da je broj IT stručnjaka u poslednje tri godine u Srbiji povećan za nekoliko desetina hiljada, a procena je da postoji potražnja privrede za najmanje još 200 hiljada stručnjaka, pre svih visokoobrazovanog kadra.

Više informacija možete pročitati OVDE.