Društvo

Nove cene goriva na pumpama – jeftiniji i benzin i dizel

Foto: Boom93/N. Stojićević
Nova maksimalna cena evrodizela će od danas na pumpama biti 213 dinara, dok će benzin koštati 172 dinara, saznaje Euronews Srbija. Cena dizela je do danas bila 216 dinara, a benzina 174 dinara po litru.

Vlada Srbije je na sednici 30. avgusta usvojila i izmene Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, koja će sada važiti do 30. septembra. Kako je saopštilo Ministarstvo trgovine, to znači da ovo poslednji petak kada država određuje maksimalne cene dizela i benzina evropremijum 95, a sledeće nedelje će biti poznato da li će uredba biti produžena i da li će Vlada Srbije kontrolisati cene naftnih derivata i u oktobru. Vlada Srbije je cenu goriva prvi put ograničila u martu i od tada svakog petka do 15 sati, utvrđuje i objavljuje najvišu maloprodajnu cenu, koja važi narednih sedam dana.

Vlada Republike Srbije donela je juče sednici izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se ona produžava na još sedam dana.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend