Društvo

Novi direktor Doma zdravlja stupio na funkciju, koji su prioriteti u narednom periodu?

FOTO: Boom93/R. Momirović
Na osnovu odluke Ministarstva zdravlja, 14. juna imenovan je novi VD direktor Doma Zdravlja u Požarevcu Dejan Milenković, specijalista pedijatrije i načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu školske dece na period od šest meseci.

Na navedenu funkciju je zvanično stupio u ponedeljak, 20. juna, nakon potpisivanja ugovora sa Upravnim odborom i primopredaje dužnosti sa prethodnom direktorkom.

Podsetimo, on je zamenio donedavnu direktorku Dr Snežanu Stojković, specijalistu pedijatrije, koja je imenovana na mesto VD direktora 2019. godine od strane Skupštine Požarevca.

Prioriteti Doma zdravlja u narednom periodu

Nakon teškog perioda u zdravstvenim ustanovama izazvanim pandemijom koronavirusa, sada je prioritet obnavljanje kadra, kaže za Boom93 novi direktor Doma zdravlja u Požarevcu.

“S obzirom da je trenutna struktura lekara takva kakva jeste, treba primiti mlade lekare kojima je potrebno omogućiti i specijalizacije”, kaže Milenković i dodaje da medicinskih sestara trenutno ima dovoljno, i da je u poslednje vreme i veliki broj njih primljen.

“Trebalo bi dati prioritet medicinskim sestrama koje bi mogle da završe Visoku školu, da doškolujemo kadar, jer smo u nedostatku sestara sa tim stepenom obrazovanja”, ističe Milenković za Boom93.

Akreditacija Doma zdravlja i spajanje sa Opštom bolnicom u Zdravstveni centar

“Sledeće godine stavljamo veliki akcenat na akreditaciju Doma zdravlja”, rekao je novi direktor ove ustanove i dodao da sledeće godine ističe 7 godina od kako je Dom zdravlja Požarevac dobio akreditaciju koju je potrebno obnoviti u novembru 2023. godine kada dolazi akreditaciona komisija.

Ministarstvo zdravlja je početkom prošle godine pokrenulo proces spajanja domova zdravlja i bolnica u zdravstvene centre. O tome kada će ovaj proces spajanja biti sproveden i u Požarevcu, Milenković kaže da za sada nema preciznih informacija i napominje da je u pitanju kompleksan proces koji pre svega zavisi od Ministarstva i njihovih instrukcija.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar