Društvo

Novi priključci na mrežu toplifikacije

Foto: Boom93/M. Veljković
Pripreme oko početka grejne sezone su u toku i sve će biti spremno na vreme potvrdio je za Boom 93 , Zlatko Cvejić ispred JP “Toplifikacija”. Od završetka grejne sezone do danas, urađeno je oko 80 novih priključaka na toplifikacioni sistem.

U toku su pripreme za početak naredne grejne sezone, prethodnih dana napunjen je skoro ceo primarni sistem, kao i toplovod između Kostolca i Požarevca.

Danas se kreće sa dopunama sekundarnih instalacija, odnosno instalacije u objektima korisnika, rekao je rukovodilac tehničkog sistema, Zlatko Cvejić za Boom 93.

Foto: Youtube/printscreen

Korisnici treba da obrate pažnju ovih dana na instalacije. Ukoliko se ispostavi da negde postoji neko curenje, neka jave našoj dispečerskoj službi, kako bi se prekinulo sa punjenjem i kako bi se eventualno otklonio kvar. Ova aktivnost trajaće do početka grejne sezone, odnosno do 15. oktobra.“

Inače, od završetka grejne sezone pa do danas, urađena su 83 nova priključka na toplifikacioni sistem na raznim lokacijama u gradu.  Cvejić kaže da se i dalje radi na tim aktivnostima, stižu zahtevi za sklapanje ugovora, te će se izvođenje novih priključaka nastaviti i sa početkom grejne sezone, ali samo na onim lokacijama gde već postoje urađeni priključni ventili za objekte.

U prvim danima naredne grejne sezone biće puštene dve nove podstanice u Ratarskoj ulici 146 i 209, navodi Cvejić.

Mi smo te podstanice kompletirali, priključili na primarni sistem, biće priključene na elektrodistributivnu mrežu  kako bi se obezbedila mogućnost za njihov rad. Inače, distributivne mreže su urađene kompletno. Na podstanici u Ratarskoj 146 ima 32 priključena objekta, koji čekaju početak grejne sezone, dok u Ratarskoj 209 imamo za sada samo tri priključena. Inače, ukupno na ove dve lokacije je izvedeno nešto više od 220 priključaka, odnosno za 220 objekata obezbeđeni su tehnički uslovi za priključenje.“

Cvejić je naveo da je još jedna podstanica  u radu u ulici Vlajka Pavlovića bb. To su objekti koji pripadaju delovima Moravske ulice, ulici Pešačko sokače, Vlajka Pavlovića i Stiškoj. Mogućnost priključenja imaće 44 objekta, ali okončanje radova na toj podstanici biće za oko mesec i po dana, te će nakon toga i oni imati mogućnost priključenja, kada grejna sezona već bude u toku.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Mene bi bilo sramota da kažem da sam našao novih 80 korisnika u gradu gde čeka najmanje 5000 potencijalnih novih korisnika usluga

%d bloggers like this:
Send this to a friend