Društvo

Novosti: Lakše do posla u javnom sektoru

Posao u javnom sektoru najmanje naredne tri godine dobijaće se nešto lakše, pišu "Večernje novosti".
ilustracija/pixabay

Predlogom zakona o budžetskom sistemu predvidjeno je popuštanje zabrane zapošljavanja u javnom sektoru koja je važila od 2013. godine.

Korisnici javnih sredstava od januara 2021. godine moći će bez posebnog odobrenja da prime na neodredjeno vreme, ili pripravnika na odredjeno, do 70 odsto od broja zaposlenih kojima je po bilo kom osnovu prestao rad na neodredjeno tokom prethodne godine.

Novina je i da će ubuduće broj angažovanih radnika po raznim formama rada na odredjeno, osim pripravnika, ne sme da prelazi 10 odsto kolektiva zaposlenih „za stalno“, navode „Novosti“.

Uslov je da institucija koja zapošljava nove radnike ima dovoljno sredstva za njihove plate, poreze i doprinose.

Ukoliko žele da zaposle više od 70 odsto broja onih koji su otišli za to moraju da dobiju odobrenje vladine komisije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Kakav trip,pa ovi na „vlasti“ su na „koksu“! Sve vreme zapošljavate botove i one koji plate radno mesto! Svako normalan vidi da u lokalnoj samoupravi nema u kancelarijama gde da se sedi!
    Potpuno ludilo,toliki lezilebovići, potresno! Sada tupite o skidanju zabrane,koje bre zabrane! Svi u Požarevcu znaju da se cena radnog mesta u lokalnoj samoupravi ili u javnom preduzeću,kreće od 3000 do 8000 evra ili članska karta+keš,ali na platu!

%d bloggers like this:
Send this to a friend