Društvo

NUNS izabrao Izvršni i Nadzorni odbor i Sud časti

Foto: Fonet/Milica Vučković

U Nadzorni odbor Udruženja izabrani su Mijat Lakićević, Vesnа Mališić, Jovankа Marović, Nedim Sejdinović i Vuk Cvijić. Za članove Suda časti NUNS izabrani su Božidar Andrejić, Safeta Biševac, Igor Božić, Jovana Gligorijević i Zoran Sekulić.

Na Skupštini su usvojene pojedine izmene i dopune Statuta NUNS, a izmenjeni Ststu će, kako je najavljeno, biti dostupan na sajtu Udruženja. Jedna od izmena je da će svi članovi koji nisu platili članarinu tri godine, a nisu tražili izuzeće zbog lošeg materijalnog stanja biti brisani iz članstva. Doneta je odluka i da se član Udruženja može privremeno na tri godine osloboditi plaćanja članarine zbog socijalno-ekonomske ugroženosti.

Predlozi za izmene tih delova statuta podstakli su raspravu u kojoj je član NUNS Dragan Kremer istakao da je među članstvom više od 1.000 članova koji nisu tražili izuzeće od plaćanja, već samo ne misle na NUNS, a ne dolaze na akcije Udruženja.

Za to je delimično optužio i upravu NUNS rekavši da se „ne radi sa članovima“. Jasmina Prodanović istakla je da nisu svi u mogućnosti da dođu na sve akcije koje organizuje Udruženje i da kolege iz Beograda treba da budu senzibilnije prema kolegama iz lokala. Sanja Kljajić naglasila je kako bi volela da NUNS više bude udruženje u kojem se ceni solidarnost, nego da bude strogo po pitanju plaćanja članarina. Ljiljana Stojanović istakla je neophodnost emaptije prema ljudima koji nemaju novca, a žele da budu članovi NUNS i naglasila da pojedini novinari za godinu dana prime samo šest plata.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend