Društvo Kultura

Obeležavanje rada fondacije Milenin dom: Promocija knjige na temu Prvog svetskog rata (FOTO)

Foto: S.Lisac
Obeležavanje 60 godina početka rada fondacije Milenin dom" započelo je izložbom "Milena Pavlović Barilli: Jedna slikarka, 15 fotografa, 30 umetničkih dela" u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu. Na izložbi je učestvovalo 15 savremenih srpskih fotografa koji su dali svoj doprinos u viđenju Mileninog stvaralačkog opusa. U Požarevcu je obeležavanje rada fondacije nastavljeno promocijom knjige i Mileninim ilustracijama.

U Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu obeležavanje rada fondacije „Milenin dom“ započeto je u četvrtak, 23. juna otvoranjem izložbe fotografija 15 fotografa koji su izabrali Milenina dela i na osnovu toga radili umetničke fotografije.

U galeriji Milene Pavlović Barili danas je obeležavanje nastavljeno promocijom knjige  “Ratni dnevnik”, Bogoljuba Bože Pavlovića, Mileninog ujaka.

Na taj način smo započeli obeležavanje, drago mi je što ministarstvo kulture i informisanja pokušava da decentralizuje tu kulturnu priču, da se stvara jedan kulturološki identitet širom Srbije, a ne samo u Beogradu”, rekla je upravnica galerije, Ljiljana Dabić.

Govoreći o knjizi, Dabić je rekla da su je uredili i pripremili zajedno sa Mileninim ilustracijama na temu Prvog Svetskog rata”

Posetiocima su danas prikazane ilustracije, a Mirjana Mitrović i kustos Violeta Tomić upoznale su prisutne sa knjigom.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend