Društvo

Obeležen jubilej Požarevačke gimnazije

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Svečanom akademijom u Centru za kulturu Požarevačka gimnazija obeležila je 160 godina rada i postojanja.

Danijela Žukovski, direktorka škole je navela da je u prethodnoj školskoj godini na takmičenjima i smotrama učestvovala skoro trećina učenika ove škole.

Ukazom kneza Mihajla Obrenovića 24. septembra 1862. godine osnovana je polugimnazija u Požarevcu i tako su uslišene višegodišnje molbe i vapaji Požarevljana da svojoj deci obezbede svetlost prosvete i znanja. Požarevačka gimnazija je danas savremeno opremljena, modernizovana, digitalizovana škola sa 25 odeljenja, tri nastavna smera, više od 700 đaka i 80 zaposlenih u kojoj se neguju tradicija, stručnost, humanost, interkulturalnost i kvalitet u radu. Pored redovne nastave škola ima razgranatu mrežu vannastavnih aktivnosti, bogatu kulturnu, javnu i izdavačku delatnost. To je škola čiji učenici i nastavnici svake godine osvajaju pregršt državih nagrada iz različitih oblasti“, navela je direktorka.

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

Ona je podsetila da su učenici državnim takmičenjima osvojili su 13 nagrada u pojedinačnoj i dve u ekipnoj konkurenciji.

Njima i profesorima koji su ih pripremali za takmičenja su ovom prilikom uručene nagrade.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, prilikom obracanja je rekao da ovaj veliki jubilej, pored učenika i zaposlenih u Požarevačkoj gimnaziji, slave svi Požarevljani ponosni na uspehe ove škole.

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

„Grad Požarevac će nakon ovih 16 decenija nastaviti da osluškuje želje građana i tako i dalje ulagati u infrastrukturu škole. Da bi ovaj grad i Požarevačka gimnazija i dalje davali sjajne umove Srbiji i svetu, moraju se obezbediti adekvatni uslovi za nastavu. Tim putem smo, prethodno prepoznavši ga kao prioritetnog krenuli pre jedne decenije, i od tada njime koračamo sve krupnijim koracima“, istakao je Pavlović.

Za dugogodišnju podršku u unapređivanju kvaliteta uslova za rad i učenje uručene su povelje zahvalnosti najzaslužnijim pojedincima i ustanovama.

FOTO: Boom93/N.Stojićević