Društvo

Obeležen jubilej Požarevačke gimnazije

FOTO: Boom93/N.Stojićević
Svečanom akademijom u Centru za kulturu Požarevačka gimnazija obeležila je 160 godina rada i postojanja.

Danijela Žukovski, direktorka škole je navela da je u prethodnoj školskoj godini na takmičenjima i smotrama učestvovala skoro trećina učenika ove škole.

Ukazom kneza Mihajla Obrenovića 24. septembra 1862. godine osnovana je polugimnazija u Požarevcu i tako su uslišene višegodišnje molbe i vapaji Požarevljana da svojoj deci obezbede svetlost prosvete i znanja. Požarevačka gimnazija je danas savremeno opremljena, modernizovana, digitalizovana škola sa 25 odeljenja, tri nastavna smera, više od 700 đaka i 80 zaposlenih u kojoj se neguju tradicija, stručnost, humanost, interkulturalnost i kvalitet u radu. Pored redovne nastave škola ima razgranatu mrežu vannastavnih aktivnosti, bogatu kulturnu, javnu i izdavačku delatnost. To je škola čiji učenici i nastavnici svake godine osvajaju pregršt državih nagrada iz različitih oblasti“, navela je direktorka.

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

Ona je podsetila da su učenici državnim takmičenjima osvojili su 13 nagrada u pojedinačnoj i dve u ekipnoj konkurenciji.

Njima i profesorima koji su ih pripremali za takmičenja su ovom prilikom uručene nagrade.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, prilikom obracanja je rekao da ovaj veliki jubilej, pored učenika i zaposlenih u Požarevačkoj gimnaziji, slave svi Požarevljani ponosni na uspehe ove škole.

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

„Grad Požarevac će nakon ovih 16 decenija nastaviti da osluškuje želje građana i tako i dalje ulagati u infrastrukturu škole. Da bi ovaj grad i Požarevačka gimnazija i dalje davali sjajne umove Srbiji i svetu, moraju se obezbediti adekvatni uslovi za nastavu. Tim putem smo, prethodno prepoznavši ga kao prioritetnog krenuli pre jedne decenije, i od tada njime koračamo sve krupnijim koracima“, istakao je Pavlović.

Za dugogodišnju podršku u unapređivanju kvaliteta uslova za rad i učenje uručene su povelje zahvalnosti najzaslužnijim pojedincima i ustanovama.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend