Društvo

Obeleženo 15 godina rada JKP Parking servis Požarevac

prijem JKP Parking servis
Foto/T.S. prijem povodom 15 godina rada JKP Parking servis
U svečanim salonima Gradskog zdanja  održan je prijem povodom obeležavanja   15 godina od osnivanja JKP „Parking servis“. Tim povodom prikazan je dokumentarni film o radu ovog preduzeća i podeljene su zahvalnice preduzećima i pojedincima koji su doprineli radu ovog preduzeća.

JKP Parking Servis Požarevac upravlja sa ukupno 1610 parkng mesta na opštim (uličnim) parkiralištima organizovanim u tri zone naplate, Zona I,Zona II i Zona B, i na četiri posebna zatvorena parkirališta. Javna garaža Takovska i parkirališta „Pijaca“,“Dom omladine“ i „ Načelstvo“.

Obraćajući se prisutnim gostima na skupu, direktorka JKP Parking servis Požarevac, Marija Papović  osvnula se na rad ovog preduzeća prethodnih godina i pomenula neke od najvažnijih investicija i usluga koje je ovo preduzeće realizovalo uz pomoć lokalne samouprave Grada Požarevca.

Marija Papović prijem
Foto/T.S Marija Papović, direktorka JKP parking servis Požarevac

Osvrnula bih se na javnu garažu „Takovska“ čiju je izgradnju finansirao grad Požarevac, zatim uređenje Blok zona, kao što je blok Lamela i poslednje je rekonstrukcija parkirališta  „Pijaca“ gde je grad finansirao rekonstrkuciju asflatne podloge, a Parking servis je iz sopstvenih sredstava investirao u novu naplatnu kućicu sa sanitarnim čvorom, nove rampe na ulazui izlazu, u novu ogradu i novi  informacioni displej sa brojačem parking mesta. Zahvaljući podršci lokalne samouprave i domaćinskom poslovanju Parking servisa, danas su sva parkirališta u gradu preuređena i funkcionalno i estetski, dostojna naših korisnika.Ove godine grad je iz budžeta takođe izdvojio sredstva za projekat parternog uređenja Bloka Đura, čijoj se realizaciji nadamo uskoro. Rekonstrukcijom te lokacije i uvođenjem B zone, kao što je slučaj sa Lamelom bio, rešili bismo ogroman problem građana koji žive na toj lokaciji.“ – rekla je Papović.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović koji se je stavio akcenat na protekle investicije i najavio nove koje će povećati kapacitete parking prostora u gradu i olakšati parkiranje kako građanima koji žive u gradu, posebno u blokovskim naseljima u užem centru grada, ali i  gostima koji dolaze u grad.

Saša Pavlović
Foto/ T.S. gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović

Zamenik predsednika Udruženja parkirališta Srbije i direktor Parking servisa Niš, Dejan Dimitrijević,  istakao je dobru saradnju sa JKP „Parking servis“ Požarevac i dodao da je, iako su najmlađa komunalna delatnost u Srbiji,  da je mnogo izazova pred njima.Ovo Udruženje broji preko 30 članica.

Foto/Dejan Dimitrijević

 JKP „Parking servis“ je jedno od prvih preduzeća koje se istaklo u društveno odgovornim aktivnostima i  među prvima pokrenulo akciju „Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj.“ Direktorka ovog preduzeća, Marija Papović vodila je radnu grupu za izradu pravilnika za parking karte za osobe sa invaliditetom te smo prvi put dobili jedan savremeni pravilnik iz te oblasti dodao je Dimitrijević. – naglasio je Dimitrijević.

zahvalnice JKP Parking servis
Foto T.S. uručene zahvlanice zaslužnim pojedincima i organizacijama

Na prijemu su uručene  i zahvalnice zaslužnim pojedincima i preduzećima koji su doprineli u radu ovog preduzeća.

Milutin Bosić
Foto/ T.S. Milutin Bosić nagrađeni radnik JKP „Parking servis“

Za iskazanu posvećenost i odgovornost u radu nagrađen je i radnik JKP „Parking Servis“, Milutin Bosić koji je pored zahvlanice dobio i novčanu nagradu.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend