Društvo Mladi Naše pare

Objavljena rang lista za dodelu studentskih stipendija

Grad Požarevac objavio je predlog rang liste za dodelu studentskih stipendija za ovu školsku godinu. Stipendije bi trebalo da dobije 65 studenata, od kojih 12 u drugom i trećem stepenu visokog obrazovanja.
ilustracija: Pixabay

Na konkursu je uvaženo 130 prijava, a 5 prijava je odbijeno. Najviše stipendija za redovne studije dodeljeno je za Medicinski fakultet 6, kao i za Elektrotehnički i Fililoški – po 5.

Najveće ineterovanje za stipendije bilo je među studentima Medicinskog fakulteta 17 i Farmaceutskog 9 prijava.

Najveća prosečna ocena među studentima koji su konkurisali je 9,82. Za pojedina zvanja konkurencija je bila takva da su čak i studenti sa prosekom od 9,60 ostali ispod crte.

Za ovu školsku godinu trebalo bi da se dodeli ukupno 70 stipendija. Nakon prvog konkursa ostale bi nedodeljene 2 stipendije za Matematički fakultet i po jedna za Fizički fakultet, Stomatološki-zubni tehničar i Filološki-srpska književnost i jezik.

Gradsko veće Grada Požarevca je ranije utvrdilo pojedinačni mesečni iznos stipendije od 10.000  dinara.

Prema objavljenoj odluci, rok za žalbe je 8 dana od objavljivanja, odnosno do 8.januara (s obzirom na neradne dane tokom predstojećih praznika).

Tekst je nastao u okviru projekta „Transparetno i javno – Gde idu naše pare “ koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca. Projekat je realizovao autorski tim Boom93. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.  

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend