Društvo

Objavljeni rezultati raspodele đaka po srednjim školama u Srbiji

Foto: S.Lisac/ilustracija
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je na portalu Moja srednja škola rezultate konačne raspodele đaka po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama u Srbiji. Kako je ranije najavljeno, oni koji ne iskoriste prednost elektronskog uvida to mogu učiniti i u svojim matičnim osnovnim školama.

„Objavljeni su rezultati nakon prvog kruga raspodele. Rezultate možete videti u osnovnim informacijama učenika kao prijavljeni korisnik, ili preko identifikacionog broja učenika“, objavljeno je na portalu.

Prema prethodnoj najavi Ministarstva prosvete, popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula 2022, dok će dan kasnije 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Takođe, u četvrtak i petak, 14. i 15. jula prijave za upis u srednje škole, za prvi upisni krug, mogu se podneti i neposredno u školi, osim za upis u muzičke i baletske škole.

Od 14. jula od 8 časova do 20. jula u ponoć je podnošenje prijava za upis elektronskim putem, posle prvog i drugog upisnog kruga.

„Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs“, navelo je Ministarstvo prosvete u saopštenju objavljenom tokom dana.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend