Društvo

Obradović: Večeras “savetodavni nadzor” ugostiteljskih objekata, od ponedeljka kažnjavanje

Boom93/T.B.
Predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor Marija Obradović izjavila je da će oko 2.400 inspektora, svih 46 inspekcija u Srbiji, kontrolisati kovid propusnice.
Naime, oni će kontrolisati da li se poštuje odluka da svi gosti ugostiteljskih objekata u zatvorenom delu moraju imati kovid propusnicu posle 22 časa.
Ona je za RTS rekla da će inspektori večeras i sutra uveče imati ulogu “savetodavnog nadzora”, dok od ponedeljka postoji mogućnost kažnjavanja, pisanja prekršanjih naloga.
Ne postajemo policijska država, već olakšavamo život vakcinisanima, a onim drugima ukazujemo na značaj vakcinacije. Ovo je samo korak dalje do bolje organizacije života u novoj normalnosti“, rekla je Obradović, navodeći da inspektori koji nisu vakcinsani neće učestvovati u kontroli.
Ona je naglasila da će inspekcija i Komunalna milicija biti samo “supervizija”, jer su vlasnici ugostiteljskih objekata, kovid redari, u obavezi da provere da li njihovi gosti imaju kovid propusnicu.
Ako u zatvorenom ugostiteljskom objektu ima ljudi bez kovid sertifikata posle 22 časa, taj objekat će biti ispražnjen i zatvoren na 24 časa, rekla je Obradović, koja je i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
Prema njenim rečima, ako se narednog dana to ponovi, ići će se na “rigorozniju meru” i novčano kažnjavanje – od 300.000 dinara za pravno lice, za odgovorno nešto manje, kao i 5.000 za građanina koji se nije pridržavao mere.
Maksimalno pojačavamo kontrolu u svim gradovima, mestima. Najjača je u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Subotici“, rekla je Obradović.
Podsetimo, od 22 časa danas u ugostiteljske objekte moći će da se uđe samo uz kovid propusnicu, PCR ili antigenski test. Kontorola propusnica počinje od subote, a novčano kažnjavanje od ponedeljka.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend