Društvo

Obustavljena ekskurzija učenika drugog razreda Ekonomske škole

Foto: Envanto elements
Obustavljena je javna nabavka za ekskurziju učenika 2.razreda koju je raspisala Ekonomska škola u Požarevcu za školsku 2022./23.godinu.

Nabavka je obustavljena jer nije pribavljena pisana saglasnost od strane roditelja za minimum 60% učenika istog razreda, niti 60% učenika na nivou pojedinačnih odeljenja, te se nisu stekli uslovi za realizaciju ekskurzije za 2. razred.

U konkursnoj dokumentaciji navedeno je da se ugovor neće zaključiti ukoliko se nakon otvaranja ponuda ne prikupe saglasnosti roditelja učenika.

Inače, eksurzija za učenike drugog razreda bila je planirana za prvu polovinu oktobra ove godine. Trebalo je da obiđu Mokru goru odnosno Drven grad i Kaubojski grad „El passo“ u blizini Zlatibora, dok bi noćili na Zlatiboru. U planu je bio i obilazak manastira Rača i odlazak u Bajinu Baštu.

Inače, učenici 3. razreda Ekonomske škole će polovinom oktobra ove godine ići će na dvodnevnu ekskurziju koja uključuje Frušku goru, Novi Sad i Sombor. Učenici će obići znamenitosti Sombora: Županije, centra grada, Gradskog muzeja i Srpske čitaonice, galeriju “Milan Konjović” . U Novom Sadu će noćiti, a drugog dana će obići  Petrovaradinsku tvrđavu i katakombe u okviru Vojne galerije. Obilazak Fruške Gore uključuje obilazak manastira Novo Hopovo.

Četvrti razred Ekonomske škole u školskoj 2022./.2023. godini ići će na ekskurziju četiri dana i tri noćenja – Andrić grad-Trebinje-Mostar. Obići će i manastir Tvrdoš, Hercegovačku Gračanicu – mauzolej pesnika Jovana Dučića, galeriju pozlaćenih ikona, amfiteatar, Vladičin dvor, Arslanagića most, Osman pašinu džamiju, Trg pesnika. Sledi izlet najpre u Herceg Novom i Kotoru. Četvrtog dana će obići Mostar.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend