Društvo

Od jula jeftiniji priključak za gas uz plaćanje na rate

Sva domaćinstva u Srbiji koja žele da uvedu gas će od 1. jula moći to da učine po povoljnijim uslovima, jer je "Srbijagas" ranije odlučio da domaćinstvima smanji cenu priključka na 780 evra, uz mogućnost otplate u ratama.
Boom93/M. Veljković

Cena priključka će od 1. jula biti smanjena na 780 evra sa PDV-om i moći će da se otplati na rate tri godine bez kamate, u okviru mesečnog računa.

Za priključenje na gas sada se plaća od 1.000 do 1.500 evra.

Stručnjaci ukazuju da veće korišćenje gasa, osim energetske, donosi i ekonomsku, ali i ekološku korist.

Vojislav Vuletić iz Udruženja za gas Srbije kaže da je gas najjeftinije gorivo i da su uređaji za korišćenje prirodnog gasa tako napravljeni da imaju visok stepen iskorišćenja, pa je samim tim manja i potrošnja.

Vuletić za Tanjug kaže da se u Srbiji vrlo kasno počelo sa koršćenjem gasa i da sada svega oko 300.000 domaćinstava koristi taj energent, što je u odnosu na evropske zemlje jako mali broj.

Ističe da je svuda u svetu korišćenje gasa najjeftinije za široku potrošnju i da vlada velika zainteresovanost država da se gas što više koristi.

Navodi kao primer Italiju gde je građanima omogućeno da besplatno dobiju priključak na gas.

Što se tiče gasne mreže, samo šest okruga u Srbiji je potpuno gasifikovano.

Očekuje se da će gasovod „Balkanski tok“ ubrzati i gasifikaciju zemlje.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend