Društvo

Od Nove godine nove cene usluga Vodovoda i Komunalnih službi

FOTO: Boom93 arhiva

FOTO: Boom93 arhiva

Skupština grada Požarevca je na jučerašnjoj sednici usvojila predlog novih cenovnika usluga Javno komunalnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Komunalnih službi“.

Izmene cena JKP „Vodovod i kanalizacije“ izvršene su usled uvođenja novih usluga korisnicima kao i zbog rasta troškova pružanja određenih usluga korisnicima.

Baner Boom93 Android aplikacijaKalkulacija je urađena na osnovu podataka o iznosima troškova u 2020. godini i ostvarenju u prvih 10 meseci u 2021. U troškove koji se uzimaju u obzir prilikom kalkulacije cene, između ostalog,  ulaze troškovi angažovanja radnika, amortizacija korišćenja osnovnih sredstava, gorivo i ostali prateći troškovi.

I Komunalne službe imaju novi cenovnik

Povećanja cena usluga „Komunalnih službi“ odnosi se na cenovnik radova na održavanju javne higijene, zelenih površina u Požarevcu i Kostolcu,  prilaznih puteva, spomen parka “Čačalica” i cenovnik usluga prihvatilišta za pse i mačke lutalice.

JKP “Komunalne službe” povećanje cena opravdava time što je povećana dinamika iznošenja smeća u gradskom jezgru  i do 4 puta dnevno, iako je odlukom o komunalnom uređenju planirano iznošenje jedanput nedeljno, te zbog puštanja u rad transfer stanice i reciklažnog centra. Sve navedeno dovodi do povećanja troškova koji su direktno vezani za upravljanje otpadom odnosno iznošenjem smeća.

Pavlović: „Komunnalne službe“ povećale  su cene usluga prema gradu, a ne građanima

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca je na sednici Skupštine rekao da je gradsko veće prihvatilo predlog novog cenovnika preduzeća „Komunalne službe“.

Foto:Boom93/N.Stojićević

„Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“ jesu podigle cene samo u par aktivnosti koje ovo preduzeće naplaćuje od Grada Požarevca. Ovo povećanje cena nema nikakve veze sa povećanjem cena prema građanima“ istakao je Pavlović.

Nove cene usluga stupaju na snagu prvim danom nove godine.

Podsetimo, na sednici Skupštine grada, gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović najavio je da će JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Komunalne službe“ biti preseljeni u bivšu zgradu Komercijalne banke koju je grad nedavno kupio.