Društvo

Od početka epidemije pojedinim zatvorenicima u Srbiji „leglo“ i do 280 evra

FOTO: Pixabay ilustracija
Osobama lišenim slobode od navršenih 16 do navršenih 29 godina danas je uplaćena novčana pomoć države u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Ove osobe nisu morale da podnose prijave već automatski dobijaju sredstva na novčane depozite u kazneno-popravnim ustanovama.

Uprava je u saopštenju podsetila da je zatvorenicima u decembru prošle godine uplaćena novčana pomoć države u iznosu od 20 evra u okviru trećeg paketa podrške punoletnim građanima za ublažavanje posledica pandemije koronavirusa. Njima je, takođe, u novembru i maju prošle godine uplaćeno po 30 evra pomoći, kao i jednokratna pomoć od 100 evra 2020. godine.

„Podsećamo da su osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu na početku epidemije počeli da šiju dnevno do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica u svim drugim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Ove osobe su odmah pokazala i brigu za svoje zdravlje odlukom da se vakcinišu protiv koronavirusa tako da je u ovom trenutku u celom sistemu 65 odsto lica vakcinisano, dok u mnogim zavodima broj vakcinisanih prelazi i 80 procenata. Budući da je od marta određenom broju lica istekao pritvor ili kazna zatvora, broj vakcinisanih u kazneno-popravnim ustanovama je znatno veći čime su se svi oni odgovorno postavili prema svom okruženju i široj društvenoj zajednici.“

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend