Društvo

Od početka epidemije u Požarevcu registrovano 11.517 pozitivnih osoba

Kovid ambulanta Požarevac
Foto/T.S.Kovid ambulanta Doma zdravlja Požarevac
Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje virusom kovid 19 u Požarevcu zaražene su 132 osobe, što predstavlja nagli porast u odnosu na prethodne dane kada je bilo između 60 i 80 pozitivnih osoba.

Pored Požarevca, situacija se mnogo ne razlikuje ni u ostalim opštinama okruga, jer u svim ima novozaraženih. U Velikom Gradištu 45 novih slučajeva, Petrovau na Mlavi 42, Golupcu 20, u opštini Malo Crniće 14, Кučevu 10, Žabarima osam i Žagubici sedam osoba pozitivnih na koronavirus.

Od početka epidemije do danas u Požarevcu ukupno je registrovano 11.517 pozitivnih osoba, Petrovcu 4.320, Velikom Gradištu 3.153, Кučevu 1.649, opštini Golubac 1.355, Malom Crniću 1.165, Žabarima 1.120 i Žagubici 921.

Do pogoršanja epidemiološke situacije došlo je nakon praznika, u poslednjih nedelju dana, što je juče potvrdila u zamenica direktora Doma zdravlja Svetlana Nikolić Acić.

Ona je u izjavi za Boom93 navela da je pritisak na kovid ambulantu u porastu, naročito u poslednjih nedelju dana.

“U ponedeljak, broj pregleda je naglo porastao na 254 pregleda, od koji je kod 82 osobe registrovan pozitivan rezultat na koronavirus, odnosno svaki četvrti pacijent koji se javio na pregled u kovid ambulantu je bio pozitivan”, navela je ona.

Međutim, pored velikog porasta broja obolelih, kao olakšavajuće, Nikolić Acić je navela da se građani uglavnom javljaju sa blagim simptomima, a da je broj ljudi koji se šalju u bolnicu mnogo manji nego ranije.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend