Društvo

Od početka godine više od 650 požara na teritoriji okruga

FOTO: Boom93/N.Stojićević
Od početka godine Sektor za vanredne situacije u Požarevcu imao je preko 700 intervencija.

„Bilo je preko 650 požara, veliki broj požara je bio na otvorenom prostoru, na poljoprivrednim i stambenim objektima. Nije bilo nastradalih lica u požarima. Velika angažovanost sredstava i ljudstva pogotovo u letnjem periodu kada je bilo ekstremno toplo i sušno i pogodovalo je razvoju velikih požara“, naveo je Stojan Makić, načelnik Sektora.

Prema njegovim rečima ova služba ima dovoljno opreme i sredstava, kao i ljudstva.

Pored ovih, pripadnici sektora imali su angazovanja oko neesplodiranih ubojitih sredstava, a na teritoriji grada 14 intervencija.

FOTO: Boom93/N. Stojićević

„Dosta intervencija na deponijama“

Tokom ove godine i leta Odeljenje za vanredne situacije je imalo intervencije na gotovo svim deponijama u okrugu.

„Jedna od najvećih intervencija je bila u mestu Požeženo kod Velikog Gradišta gde je sa deponije požar krenuo da se širi ka ostalom prostoru, zahvaćena je velika površina, to se danima gasilo, a angažovan je veliki broj ljudi, skoro cela jedinica“, naveo je Makić.

Dodao je da je jedinica intervenisala više dana i u Kučevu na gašenju požara koji je bio izazvan paljenjem strnjišta i niskog rastinja.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Bilo je intervencija i na deponiji Jeremijino polje, ali načelnik nije precizirao koliko i do kakvih je požara dolazilo na gradskoj deponiji.

Podsetimo, od 17. do 24. septembra dan Sektora za vanredne situacije u Požarevcu obeležava se nizom aktivnosti, a jedna je taktičko tehnički zbor, odnosno prikazivanje svega sa čim ovaj sektor raspolaže u Odeljenju za vanredne situacije u Požarevcu.

Odeljenje je održalo i savetodavna predavanja u vrtićima i školama sa ciljem da se podigne svest pre svega dece o opasnostima koje sa sobom nosi izazivanje i izbijanje požara.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend