Društvo

Od sutra isplata 30 evra prvo penzionerima i korisnicima socijalne pomoći

novac evro
Pixabay/Ilustracija
Isplata 30 evra novčane pomoći svim punoletnim državljanima Srbije u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa počinje u ponedeljak, a novac će prvo biti uplaćen penzionerima i primaocima novčane socijalne pomoći, rekao je ministar finansija Siniša Mali.
„Ostalim punoletnim gradjanima koji su ispunili uslove za ovaj vid novčane podrške države, novac će biti uplaćen 2. i 3. novembra. Ukupno, reč je o više od 5,7 miliona gradjana, od čega 1,6 miliona penzionera. Svako će dobiti po 3.527 dinara“, naveo je Mali u saopštenju.

On je podsetio i da će sredinom decembra svi punoletni gradjani dobiti novu pomoć od 20 evra, kao i da će penzioneri početkom 2022. godine dobiti još po 20.000 dinara.

Ministar je objasnio i da će novčana pomoć od 20 evra biti automatski uplaćena svima koji su se prijavili za prethodnu pomoć i da nije potrebna dodatna prijava.

Dodao je da ostali gradjani Srbije, koji su u medjuvremenu stekli pravo na pomoć, ili se nisu ranije prijavljivali, mogu da se prijave za 20 evra na portalu Uprave za trezor, od 15. do 30. novembra.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend