Društvo

Od sutra prijava za 100 evra za mlade

Pixabay/ilustracija
Ministar finansija Siniša Mali objavio je danas na svom instagram profilu da prijava za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra, drugu po redu ove godine, počinje sutra.

Dakle, mladi od 16 do 29 godina koji se do sada nisu prijavili moći će na portalu Uprave za trezor. Oni koji su već prijavljeni, neće morati ponovo da se prijavljuju, jer će im pomoć biti automatski isplaćena. Proces prijave se otvara za one koji su u međuvremenu napunili 16 godina,ili su na neki drugi način stekli to pravo, ili ga nisu iskoristili, prenosi Blic.

„Isplata će se vršiti u prva tri dana juna. Podsećamo da je u prvom krugu 100 evra dobilo 1.059.425 mladih, a sada nastavljamo da pomažemo naše građane i da ispunjavamo obećanja“, naveo je Mali u objavi na toj društvenoj mreži.

Кako izgleda prijava?

„U prijavi će biti potrebno navesti broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne“, rekao je ranije ministar finansija Siniša Mali.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend