Društvo

Odluka o postavljanju i uklanjaju letnjih bašti usvojena na Skupštini grada

FOTO: Boom93
Skupština grada Požarevca je na sednici održanoj u ponedeljak usvojila predlog odluke o uslovima za postavljanje i uklanjanje letnjih bašti.

Usvajanju odluke, prethodila je javna rasprava koja je organizovana za sve zainteresovane ugostitelje i građane, koji su tokom iste mogli da iznesu svoje primedbe i sugestije.

Inače, nova odluka propisuje da se zahtevi za postavljanje podnose najkasnije 30 dana pre postavljanja objekta, a od podnosilaca se zahteva i projekat letnje bašte izrađen od strane diplomiranog inženjera arhitekture.

U odluci se takođe navodi gde i kako letnja bašta može da se postavi, kao i šta je zabranjeno, a kazne su od 10.000 do 150.000 dinara. Ova odluka će na snagu stupiti 8 dana nakon objavljivanja u lokalnom službenom glasniku.

Podsetimo, javnoj raspravi koja je bila otvorena za sve građane, prisustvovalo je osam ugostitelja i pet novinara, dok zainteresovanih građana nije bilo.

Jedna od glavnih primedbi koja je tokom sastanka bila izneta, jeste cena zakupa javnih površina u gradu.

Prema rečima jednog od ugostitelja, Požarevac ima cenu zakupa kao ektra zona u Beogradu koja iznosi 44 dinara po kvadratu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend