Društvo

Održan memorijalni kup posvećen načelniku KPZ Zabela, Goranu Nenadoviću

Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija organizovala je 1. oktobra Prvi memorijalni kup iz praktičnog streljaštva u znak sećanja na prerano preminulog načelnika Posebnog odeljenja КPZ Požarevac (Zabela) Gorana Nenadovića.

Organizovanjem memorijalnog kupa koji će nositi ime kolege Nenadovića, Uprava želi da sačuva sećanje na prvog načelnika Posebnog odeljenja, koji je iznenada preminuo u svojoj 43 godini pre nepunih godinu dana, navedeno je na sajtu Ministarstva pravde.

„Goran je bio jedan od naših najvećih profesionalaca koji je učestvovao u izradi brojnihzakonskih akata vezanih za izvršenje kazne zatvora za najteža krivična dela“, istakao je direktor Uprave Dejan Carević.

On je objasnio da je Nenadović bio izuzetno posvećen poslu, ne štedeći sebe uprkos svim izazovima koje on nosio sa sobom.

„Nenadović je postavio visoke kriterijume u Službi ba obezbeđenje i na drugima je da poštuju legat čoveka koji je voleo uniformu i bio odan službi i državi iznad svega“, naglasio je Carević.

On je istakao da će Nenadović ostati upamćen i po svojim ljudskim kvalitetima jer je, pre svega, bio prijatelj koji je umeo da sasluša i pomogne ljudima u svakoj situaciji.

Na memorijalnom kupu je učestvovalo 67 pripadnika Službe za obezbeđenje iz 20 kazneno-popravnih ustanova koji su se takmičili ekipno i pojedinačno.

Na turniru su predstavljeni oprema interventne jedinice Okružnog zatvora u Beogradu i proizvodni program КPZ Beograd – školski rančevi, sportske i ženske torbi, kao i oprema odnepromočivog materijala za lov, ribolov i planinarenje.