Društvo

Održan protest muzičara, ugostitelja i nezaposlenih u Gradskom parku

Boom93/N.Stojićević
U minut do 12 danas je održan protest u organizaciji Udruženja "I mi se pitamo", na kome su ugostitelji, muzičari, nezaposleni, ali i svi oni koji su pogođeni krizom kovid 19 i koji nisu u mogućnosti da rade izrazili nezadovoljstvo merama koje su trenutno na snazi.

Davorin Živković, je u ime ugostitelja rekao da ova grupa malih privrednika ne radi više od godinu dana, kao i da su brojne kolege ugostitelji u velikim problemima, jer im sbvakodnevno stižu računi na naplatu, a oni ne privređuju, a samim tim nemaju novac da iste plate.

„Na ovom mestu tražimo da nas neko vidi da i mi postojimo, da i mi imamo probleme koji traju već godinu dana. Prema informacijama koje se plasiraju ugostiteljstvo je mesto gde dolazi do prenosa virusa, a vi svakog dana imate pune tržne centre“, rekao je Živković.

Boom93/N.Stojićević

Jelena Golubović, frizerka, je navela da su svi oni koji su uključeni u ivent industriju u stvari u problemu.

„Kada nema proslava i svadbi, niko nigde ne ide pa mu i ne treba frizura, a onima koji su ostali bez posla fruzira je postala luksuz“, navela je ona.

Dodala je da frizere niko ne pita od čega žive, kao i da su primorani da otpuštaju radnike i zatvaraju svoje salone.

U ime muzičara koji poput ugostitelja poslednjih godinu dana ne rade, okupljanima se obratio Saša Kovač koji je rekao da svi oni koji su se okupili dana žele da dobiju mogućnost da rade i žive kao svi ostali građani.

On je poručio da je rešenje da se nađe određeni način kako bi svi oni mogli normalno da žive i rade.

Kako su predstavnici okupljenih rekli ovaj protest je posledica neodazivanja gradskih vlasti na njihove zahteve, ali i nepružanja pomoći građanima koji su se u poslednjih godinu dana našli na rubu egzistencije.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • nema više 20 evra po stolici pa frka,eto zivite kao i mi sa 30000 dinara mesecno,a muzičari ako imate diplome na zavod tamo će vam naći posao

  • Sami se lečite kad se razbolite,ne kukajte da to država radi.Vama je problem što nema svadbi,punoletstava,rođendana,…kad vam pare s neba padaju.Sram vas bilo,šta da kažu oni koji stvarno treba da rade?

%d bloggers like this:
Send this to a friend