Društvo

Opština Malo Crniće: Budžetom za 2023. godinu utrostručen iznos namenjen poljoprivrednicima

pixabay/ilustracija
Opština Malo Crniće je kao ruralna i poljoprivredna oblast uvidela značaj svog potencijala, te je budžetom za 2023. godinu utrostručila iznos namenjen poljoprivrednicima. Kao predsednik opštine mogu da se pohvalim sjajnom saradnjom sa poljoprivrednicima,navodi Mališa Antonijević.

Prema njegovim rečima jedna od boljih stvari koje je opština uvela u proteklih nekoliko godina su svakako
subvencije u poljoprivrednoj proizvodnji.

„Takođe sada se u odnosu na raniji period mnogo više ulaže u asfaltiranje i uređenje atarskih puteva, uvedeno je i niz podmera kao pomoć poljoprivrednim proizvođačima. Uvek se trudimo da saslušamo potrebe poljoprivrednika i da im omogućimo što lakši rad i razvoj. Stoga organizujemo sastanke sa njima, gde imamo prilike da sa njima lično porazgovaramo i da čujemo koje su njihove želje i potrebe. Mi kao opština se uvek trudimo da izađemo u susret njihovim zahtevima, mada iskren da budem naši poljoprivrednici su zaista skromni, te i ostvarenje njihovih zahteva nije nemoguće“, navodi Antonijević.

Izdvaja projekat u okviru mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Malo Crniće za 2022. godinu koja je podrazumevala uvođenje nove mere subvencionisanja kupovine poljoprivrednih mašina, koja je uvedena sa ciljem pružanja maksimalne podrške poljoprivrednicima.

„Sa navedenim merama nameravamo da nastavimo i u narednom periodu, kao i da iste povećamo. Opština Malo Crniće je kao ruralna i poljoprivredna oblast uvidela značaj svog potencijala, te je budžetom za 2023. godinu utrostručila iznos namenjen poljoprivrednicima. Kao predsednik opštine mogu da se pohvalim sjajnom saradnjom sa poljoprivrednicima, kao i da naglasim da se stvarno trudimo da pomognemo na svakom polju kako u poljoprivredi, tako i u voćarstvu, ratarstvu i ostalim granama i da naše poljoprivrednike redovno obaveštavamo o svim aktuelnim podsticajima koja dodeljuju naša ministarstva. Želimo da se poljoprivredna
delatnost razvija na teritoriji naše opštine, da naši poljoprivrednici budu zadovoljni saradnjom i da zajedno jačamo i razvijamo našu opštinu“, zaključio je predsednik ove opštine.

Projekat “Braničevo reporter – Malo Crniće”, a čiji je deo i ovaj tekst, podržava Opštinsko veće opštine Malo Crniće. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend