Društvo

OŠ „Sveti Sava“ još jednom domaćin za 35 učenika iz Evrope

Foto:Boom93/S.Lisac
Osnovna škola „Sveti Sava“ zahvaljujući programu Erasmus+ naredne nedelje biće domaćin učenicima i nastavnicima iz Turske, Rumunije,  Litvanije i Severne Makedonije.

“Ukupno 52 gosta nam dolazi i tokom naredne nedelje ćemo ih ugostiti u našem gradu i školi, obići ćemo i Beograd i okolinu Požarevca, a imaćemo i aktivnosti u okviru projekta”, rekao je Petar Pantić, koordinator projekta.

Ova poseta je sastavni deo projekta „Naše različitosti su naše blago“ koji je finansiran od strane programa Evropske komisije – Erasmus+.

Tokom posete škola i njeni učenici biće domaćini za 35 učenika i 17 nastavnika iz ovih evropskih zemalja. Gosti će biti smešteni u hotelu Dunav, dok će jedno veče imati prilike da budu gosti kod svojih domaćina, odnosno dece u njihovim kućama.

Boom93 / R. Momirović
Gosti iz Turske

Podsetimo, ovo je još jedna u nizu poseta koja se sprovodi u okviru paketa projekata Erasmus+ u koji je ova Osnovna škola uključena. Tokom prošle godine škola je takođe ugostila učenike i nastavnike iz Turske i Portugala, a u prethodnom periodu učenici škole su sa nastavnicima obišli ove zemlje, ali i Francusku.

Foto:Boom93/S.Lisac
Učenici koji su putovali u Litvaniju

Škola je u prethodnom periodu dobila Erasmus+ akreditaciju za osnovno obrazovanje. To znači da će u narednih 6 godina učenici i nastavnici škole imati priliku da obiđu većinu zemalja Evrope. Učenici i zaposleni do 2027. svake godine učestvovati u Erasmus projektima i doprineti daljoj internacionalizaciji škole, grada i države. Projekti će biti raznovrsni, počev od unapređenja kulturoloških kompetencija, preko zaštite životne sredine, do IT sfere i robotike.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend