Društvo

Osušila se donacija kompanije Bambi (FOTO)

Foto: S. Lisac
Skoro sve sadnice koje je kompanija Bambi donirala gradu su se osušile. U pitanju su sadnice tuje, sibirskog bresta i crnog bora. 

Krajem prošle godine na prostoru između nekadašnjeg Bambi parka i novog atletskog stadiona posađeno je 300 stabala koje je Grad Požarevac dobio na poklon od kompanije Bambi.

Tada je gradonačelnik Saša Pavlović naveo da je tom akcijom započet projekat ozelenjavanja ovog dela grada.

,,Grad planira niz aktivnosti u vezi sa ,,Bambi parkom”, ali o tome ćemo javnost upoznati u narednom periodu. Sađenje sadnica je mali početak budućeg projekta. Usvojeno je idejno rešenje za uređenje ovog prostora, a podeljen je na delove – sportski, rekreativni i parkovski, koga će činiti ove sadnice”, naveo je krajem prople godine gradonačelnik.

Ivan Jovanović, menadžer za korporativne poslove kompanije ,,Bambi”, istakao je na tom događaju da je donacija prva u nizu inicijativa koje ova kompanija planira u narednom periodu.

,,Na ovom mestu biće tuje, sibirski brest i crni bor, a za dve ili tri godine, kada dostignu visinu četiri ili pet metara, biće zaista impozantno”, rekao je Jovanović.

Nažalost. ove sadnice neće dostići visinu koju je najavio Jovanović, jer je prva donacija sadnica prošla bezuspešno. Sadnice su se osušile i skoro nijedna sadnica nije opstala.

U narednom periodu ostaje da se vidi da li će kompanija Bambi nastaviti sa doniranjem novih sadnica ili će Grad morati da preduzme ozbiljnije mere za njihov opstanak.

Podsetimo, slična situacija sa sadnicama desila se u Sunčanom parku. Više od 70 % sadnica koje su prošle godine zasađene, u okviru rekonstrukcije Sunčanog parka, osušile su se. Uzrok je nezalivanje.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Gradski oci i kada nešto urade našim novcem, urade ga polovično. Napravi se novo igralište, ali se ne predvidi održavanje. Zasade se sadnice, ne predvidi se zalivanje. Urade trotoare behaton pločama, ne predvide održavanje (mogao bih u ovom trenutku da nabrojim napamet barem deset lokacija gde su ploče, za sada, po malo izvaljene, ako bi se odmah vratile na mesto – ne bi bilo štete, ali ako se ne vrate odmah, kvarenje se nastavlja i propadaju sve više.
    Naprave avantura park u Ljubičevu, nikada niko ne dođe da proveri stanje ili da nešto popravi… I tako ukrug, primera na sve strane. Ono što je moglo kao popravka ili redovno održavanje da bude plaćeno jedan dinar, biće plaćeno sto puta više kada potpuno propadne.
    Zašto bi se oni uzbuđivali oko toga, novac je iz budžeta, a novi radovi i nove nabavke su ujedno i nova šansa za ugradnju…

  • Još u osnovnoj školi se uči gde raste listopadno a gde zimzeleno drveće.A ko ne zna nije sramota. Pitaš onoga ko zna i ko se time bavi. Čak i oko privatnih domaćinstava i u parkovima drugih opština koji nemaju neku nadmorsku visinu možete videti da se ta vrsta ukrasnog drveća posle par godina uglavnom osuši i propada. Recimo pogledajte farmu i park u Petrovcu pa će te videti broj osušenih stabala.Da bi opstala treba mnogo nege i povoljnih vremenskih uslova. Ovako sadimo da bi sadili pa za dve godine ponovo. Procenti su slatki ko zna da ih izračuna

%d bloggers like this:
Send this to a friend