Društvo

Otkačila se ograda i pokazala moguće leglo zaraze (FOTO)

Foto: S.Lisac
Na Bulevaru, nedaleko od kružnog toka, otkačila se zaštitna ograda koja svakog trenutka može da se sruši. Na tom mestu svakodnevno prolaze ljudi i blizu je ulice, tako da su ugroženi i vozači.

Zaštitna ograda koja štiti urušeni objekat na Bulevaru sklona je padu i nije prvi put da se otkači. Samo je pitanje vremena kada će skroz pasti i povrediti nekoga.

Iza ograde se nalazi urušeni objekat odnosno kuća pretvorena u potenijalni izvor zaraze i ruglo grada. Prepuna je smeća, pokidanih greda i razbijenog stakla. Kuća je godinama u veoma lošem stanju i pred rušenjem.

Na zaštitnoj ogradi stoji natpis „Oprez, moguće urušavanje objekta“ i to je jedina mera opreza za pešake.

Ovaj objekat je inače u postupku restitucije. Grad je samo deo u državini, ostali su fizička lica, a pritom postoji i sudski spor. To tvrdi Dragana Živanović, rukovodilac za imovinsko pravne poslove.

Ukoliko postoji opasnost i objekat narušava bezbednost okoline, komunalna inspekcija može, po prijavi gradjana ili službenoj dužnosti, dati nalog komunalnoj službi da počisti prostor kako bi uklonio eventualne izvore zaraze.

Slična situacija je sa objektom nekadašnje prodavnice tekstila „Beko“ na Starom korzou, čija se zaštitna ograda nekoliko puta urušila.

Iako ograđen, po nalogu komunalne inspekcije, “Beko” je takođe potencijalna opasnost za prolaznike. Grad je postavio ogradu, jer je lokal u samom centru grada u pešačkoj zoni, ali ne može da preduzima nikakve mere, niti ulaganja, jer će ti objekti biti vraćeni vlasniku.
Postupak restitucije je okončan, objekat je vraćen fizičkim licima, ali se vodi sudski spor među vlasnicima.

Ovo je samo jedan od primera kako se u Požarevcu napuštene kuće i lokali pretvaraju u leglo mogućih zaraza i predstavljaju potencijalnu opasnost za pešake.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Grad je godinama izdavao oduzete lokale i zaradjivao, ali nikad nije odrzavao objekte, komunisticka logika vlada I danas.

%d bloggers like this:
Send this to a friend