Društvo

Otvoren konkurs Omladinskog kulturnog fonda

Foto: Pixabay/ilustracija

Foto: Pixabay/ilustracija

Fondacija Jelena Šantić raspisuje konkurs u okviru Omladinskog kulturnog fonda putem kog će pružiti podršku aktivnostima lokalnih omladinskih kreativnih inicijativa u opštinama i gradovima Srbije koje rade na unapređenju položaja građana i građanki, kao i na razvoju svojih zajednica.

Konkurs se realizuje kroz projekat „Rural u rekonstrukciji– mladi kreativci u akciji“, koji je finansiran u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa relevantnim ministarstvom za omladinu Republike Srbije.
Konkurs je otvoren za lokalne omladinske kreativne inicijative (formalna udruženja građana i neformalne grupe mladih 18-30 godina) sa teritorije Republike Srbije koji aktivno deluju u izabranim ruralnim zajednicama sledećih opština i gradova u četiri okruga Srbije Zapadna Bačka (Sombor, Apatin i Odžaci), Šumadija/Kolubara (Valjevo, Mionica, Osečina i Kosjerić), Jugoistočna Srbija  (Prokuplje, Lebane, Vlasotince i Vladičin Han) i Istočna Srbija (Smederevo, Negotin, Zaječar i Soko Banja).

Predložene aktivnosti i sadržaji mogu biti različiti ali prednost će imati predlozi lokalnih omladinskih kreativnih inicijativa koje koriste inovativne pristupe i kreiraju različite kreativne sadržaje, posebno u ruralnim područjima, uz aktivno učešće mladih, žena, Roma, povratnika i drugih članova u zajednici.

Aktivnosti lokalnih omladinskih inicijativa treba da rezultiraju unapređenjem položaja građana/ki i da doprinesu razvoju zajednica u 4 okruga Srbije.

Više informacija o samom konkursu i uslovima za prijavu možete pogledati OVDE.