Društvo

Otvoren namenski račun preko kog možete pomoći stanovništvu Turske i Sirije

Pixabay/Ilustracija
Crveni krst Srbije otvorio je namenski račun za pomoć stanovništvu Turske i Sirije koje je pogodio razorni zemljotres, saopšteno je danas.

Pomoć se može uplatiti na namenski račun NLB Komercijalne banke AD Beograd: 205-32824-71 i poziv na broj: 6046-355 0000.

„Prema prvim procenama Svetske zdravstvene organizacije, posledicama zemljotresa biće ugroženo više od 23 miliona ljudi u obe zemlje. Sredstva koja građani Srbije uplate na račun biće korišćena prema najprioritetnijim potrebama ugroženog stanovništva. Prikupljenu pomoć, Crveni krst Srbije uplatiće na namenski račun hitnog apela Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca”, navodi se u saopštenju CKS.

Prema poslednjim podacima, zemljotres koji je 6. februara pogodio Tursku i Siriju do sada je odneo više od 5.000 života, a procenjuje se da će taj broj u narednim danima biti još veći.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend