Društvo

Otvoreno novo rekonstruisano parkiralište Sunčani park

FOTO: JKP Parking servis
Rekonstrukcija parkirališta Načelstvo koja je počela u julu je završena, a novo zatvoreno parkiralište Sunčani park počelo je sa radom danas, na dan osnivanja Javnog komunalnog preduzeća "Parking servis".

Novo parkiralište je kako je ranije najavljeno dobijeno spajanjem dva zatvorena parkirališta iz ulice Drinske kod zgrade Načelstva i iz ulice Jovana Šerbanovića kod Centra za kulturu, sa čijom se rekonstrukcijom započelo 4. jula.

Novo parkiralište imaće ukupno 110 parking mesta.

FOTO: JKP Parking servis

Prema rečima direktorke ovog preduzeća, Marije Papović, pored većeg broja parking mesta, ovim spajanjem olakšano je vozačima i kretanje u centralnom gradskom jezgru, izbegavanjem čekanja na dva semafora kod Politehničke i kod Ekonomske škole, na taj način što će moći da udju na jedno parkiralište, a izadju na drugom.

Pored nove asfaltne podloge, novog sistema za sakupljanje atmosferskih voda i drugih gradjevinskih radova, nabavljena je nova ograda, novi set rampi na ulazu i izlazu, novi brojači slobodnih parking mesta na ulazu u oba parkirališta, držači za bicikle i dr.  Svi radovi i sve nabavke finansirane su iz sopstvenih sredstava preduzeća u iznosu od oko 5,5 miliona dinara.

Radno vreme parkirališta je od 7 do 22 sata radnim danima, a subotom od 8 do 14 časova.

„Danas na Dan osnivanja preduzeća naši dragi korisnici će moći potpuno besplatno celog dana da isprobaju i provozaju se novim parkiralištem pod nazivom Sunčani park“, navela je Papović.

FOTO: JKP Parking servis

Podsetimo, kako je na početku rekonstrukcije najavljeno, biće zamenjena i naplatna kućica, a zaposleni koji rade na ovom parkiralištu konačno će dobiti kućicu sa sanitarnim čvorom.

Ovo parkiralište je poslednji put rekonstruisano 2010. godine.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend