Društvo

Ovo su rešenja testa sa male mature iz srpskog jezika

Foto: S.Lisac/ilustracija
Učenici osmog razreda polagali su danas test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a Ministarstvo prosvete objavilo je rešenje testa.

Rešenja testa iz srpskog jezika ,možete pogledati OVDE.

Završni ispit iz srpskog/maternjeg jezika organizovan je danas u 522 škole širom Srbije.

Na sajtu ministarstva prosvete objavljena su rešenja testa iz maternjeg jezika za đake koji su malu maturu polagali na jezicima nacionalnih manjina.

Završni ispit za učenike osmih razreda počeo je danas u 522 škole širom Srbije.

Završni ispit se sprovodi u skladu sa operativnim planovima koje su zajedno, u cilju nesmetanog odvijanja ispita, pripremili Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo unutrašnjih poslova i polaže ga više od 65.000 osmaka.

Testovi koji su štampani na srpskom, ali i na jezicima osam nacionalnih manjina su tokom vikenda bezbedno distribuirani školama.

Nakon završetka ispita iz srpskog/maternjeg jezika Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objaviće rešenja današnjeg testa na internet stranici Ministarstva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend