Društvo

Parking servis dobija novu-staru direktorku?

JKP Parking servis

JKP Parking servis

Na sutrašnjoj sednici Skupštine odbornici će odlučivati o ostavci Marije Papović na mesto direktorke Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis“ i imenovanju nove v.d. direktorke.

Kako se u dopunskom materijalu za sutrašnju sednicu skupštine navodi, Marija Papović podnela je ostavku na mesto direktorke JKP “Parking servis” Požarevac 5. septembra, a mandat na koji je izabrana joj ističe 2025. godine.

„Marija Papović, diplomirani ekonomista, imenovana je na funkciju direktorke Javnog komunalnog preduzeća “Parking servis” 25. novembra 2021. na period od četiri godine rešenjem Skupštine grada Požarevca. Mandat direktora prestaje istekom perioda na koji je imenovan, ostavkom ili razrešenjem“ navodi se u dopunskom materijalu, a kako je dosadašnja direktorka podnela ostavku, na sutrašnjoj skupštini, ukoliko odbornici prihvate njenu ostavku, prestaće joj i mandat.

Na sednici će odbornici takođe glasati o imenovanju nove v.d. direktorke ovog preduzeća, za koje je od strane Gradskog veća predložena Verica Savić, master inženjer organizacionih nauka, koja je već bila na čelu ovog preduzeća.

Podsetimo, Skupština Požarevca razrešila je u novembru 2016. godine Vericu Savić funkcije direktora Parking servisa i za vršioca dužnosti imenovala ekonomistu Mariju Papović. Savić je podnela ostavku iz ličnih razloga.

Savić je funkciju direktora Parking servisa obavljala od 2013. do 2016. godine. U tekstu ostavke tada je navela da ostavku daje zbog privremene zdravstvene sprečenosti da obavlja ovu dužnost.