Društvo

Pavlović: Pristan u Kostolcu nova turistička tačka na mapi Srbije

Foto: Boom93/MV
Skupština grada Požarevca je na održanoj sednici usvojila predlog odluke o ustupanju pristana u Kostolcu u korist Republike Srbije.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, je prilikom obraćanja odbornicima rekao da će ovaj pristan biti nova turistička tačka, pristanište za turiste koji plove Dunavom i posećuju teritoriju grada.

On je dodao da je u prethodnom periodu rukovodstvo grada razgovaralo sa direktorom Agencije za upravljanje lukama.

„Po zakonu, jedan od koraka koji treba da se obavi jeste da se ovaj pristan bez naknade da u korist javne svojine Republike Srbije, jer imovinom pristaništa upravlja Agencija za upravljanje lukama“, rekao je Pavlović .

Prema rečima gradonačelnika, Agencija za upravljanje lukama će u narednom periodu uložiti oko 7 mkiliona dinara kako bi pristan bio priveden nameni, a da će grad obezbediti priključke. Kada se ovaj deo posla završi, pristupiće se sprovođenju postupka za izbor operatera pristana.

Kako je Boom 93 ranije pisao Grad Požarevac je predlog odluke o otuđenju pristana u Kostolcu sa pratećom opremom iz javne svojine grada u korist javne svojine Republike Srbije, naveo da će to biti bez nadaknade u postupku neposredne pogodbe.

Grad Požarevac je pre oko pet godina dobio sredstva od Ministarstva turizma za uređenje ovog  dela obale, al ii sredstva za izgradnju pristana. Izrađen je Plan detaljne regulacije, u kome je definisano i pristanište.

Kako je gradonačelnik naveo Kostolac će biti obeležen kao operativna luka u brošuri koju izdaje Agencija za upravljanje lukama za narednu godinu.

 

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend