Društvo

Pavlović: Sprovodimo aktivnosti ka privlačenju nove fabrike i novog investitora

Foto: Boom 93
Govoreći o Severnom bloku u industrijskoj zoni, gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović rekao je na jučerašnjoj sednici Skupštine grada da se trenutno sprovode aktivnosti za dovođenje novog investitora i nove fabrike. Na sednici odbornici su, između ostalog, usvojili  odluku o otuđenju iz javne svojine Grada Požarevca  dve trafo stanice nepokretnosti "Industrijska zona 4" i "Industrijska zona 6" u svojinu Elektrodistribucije Srbije bez naknade.

Pavlović je rekao da je to jedan od poslednjih koraka ka osposobljavanju odnosno rešavanju svih imovinsko-pravnih odnosa  i problema koje je Grad imao u Severnom bloku koji je započet 2010. godine.

Kako stvari stoje Severni blok će imati svoju ulogu, namenu i pospešiće indirektno, kroz otvaranje novih proizvodnih procesa i kroz poreze na plate i sve ostalo, punjenje budžeta Grada Požarevca, dodao je.

Pavlović je rekao da sada ima desetak malih privrednika koji su u Severnom bloku kupili svoje parcele i polako se pripremaju za izvođenje radova na podizanju svojih proizvodnih kapaciteta. Oni su sa teritorije grada Požarevca, jedan je sa teritorije Smedereva. Reč je o domaćoj radinosti, i ti ljudi su već u svojoj privredi odavno dokazani.

Podsećajući na novootvorenu fabriku Motherson, ogranku PKC-a u Slobodnoj zoni, Pavlović je rekao da je nakon otvaranja fabrike došlo do kontakta sa novim investitorima. Kako je najavio ovo bi trebalo da bude neka grinfild investicija, te da se sada sprovode nove aktivnosti ka privlačenju nove fabrike i novog investitora. Nije želeo da otkrije o kom investitoru je reč.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend