Društvo

Penzioneri danas na razgovoru sa Brnabić, imaju četiri zahteva

park penzioneri
Foto/ T.S. gradski park penzioneri
Predsednica Vlade Ana Brnabić primiće danas predstavnike tri penzionerske organizacije.

U pitanju su Udruženje sindikata penzionera Srbije, Savez penzionera Srbije i Sindikat penzionera Nezavisnost, saopštilo je Udruženje sindikata penzionera.

Penzioneri u cilju poboljšanja svog položaja, između ostalog predlažu da se penzije u ovoj godini počev od 1. novembra vanredno koriguju za 24 odsto, a da se penzije za 2023. godinu povećaju za 19,3 odsto.

Predlažu i da se promeni švajcarska formula po kojoj se usklađuju primanja najstarijih i to tako da se udeo rasta zarada u ovoj formuli poveća na 90 odsto, a udeo rasta troškova života smanji na 10 odsto. Ova dva parametra sada u formuli za usklađivanje učestvuju sa po 50 odsto.

Penzioneri traže i da se radi poboljšanja statusa socijalno ugroženih i starijih od 65 godina, koji su bez ikakvih novčanih sredstava, kao i onih s najmanjim penzijama pokrene izrada socijalnih karti da bi se utvrdila visina socijalne pomoći za njih.

„Insistiramo i na pronalaženju načina za vraćanje neisplaćenih delova penzija u periodu od 2014. do 2018. godine“, navodi se u saopštenju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend