Društvo

Performans turskog umetnika u centru Požarevca

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Umetnik Orhan Čebrailoglu iz Turske, učesnik Međunarodne likovne kolonije koju realizuje Udruženje likovnih stvaralaca „Đura Jakšić“ iz Požarevca priredio je danas u Požarevcu neobičan umetnički performans i predstavio svoj rad Požarevljanima.

Sugrađani koji su se danas našli ispred Galerije savremenih umetnosti imali su priliku da prisustvuju zanimljivom umetničkom performansu, koji je deo Međunarodne likovne kolonije koja je okupila umetnike iz 21 zemlje sveta.

Snežana Milošević, organizatorka Međunarodne likovne kolonije koja se održava u Požarevcu, kaže da ovaj performans šalje poruku mira, koji je svetu u ovom trenutku najpotrebniji.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Prema rečima Dejana Krstića, člana Gradskog veća zaduženog za nevladine organizacije, kulturu, informisanje, socijalnu politiku i društvene delatnosti, grad putem sprovedenog konkursa za udruženja koja se bave kulturom sufinansira i ovaj projekat Udruženja likovnih stvaralaca ,,Đura Jakšić”.

,,Ceo projekat se odnosi na promociju mira i zbližavanje među narodima. Svake godine očekujemo da će biti sve više umetnika, a grad će kao i do sada nastaviti da podržava udruženja i umetnike“, kazao je Krstić.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Od strane Udruženja likovnih stvaralaca „Đura Jakšić“ umetnici su danas dobili zahvalnice, dok je grad Požarevac dobio zahvalnicu za uspešnu saradnju.

FOTO: Boom93/N.Stojićević

Slika koja je nastala tokom performansa ostaće kao poklon gradu.