Društvo

Petlja Požarevac nakon više odlaganja otvorena u svim pravcima

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Radovi na rekonstrukciji mosta kod petlje Požarevac su završeni, a rampe Beograd – Požarevac i Požarevac – Niš, koje su bile zatvorene, sada su otvorene za saobraćaj, saopšteno je iz javnog preduzeća “Putevi Srbije”.

Kako je za Boom93 nedavno rečeno iz ovog preduzeća, petlja Požarevac je trebalo da bude u funkciji u oba pravca do kraja godine tj. nakon privremenog završetka radova, i uklanjanja privremene saobraćajne signalizacije, međutim, prema novim informacijama deo petlje je i dalje zatvoren.

Baner Boom93 Android aplikacijaMeđutim, nakon više dana odlaganja i najave da će petlja biti otvorena 4. Januara, prema poslednjim podacima iz ovog preduzeća petlja je od srede popodne u funkciji i sve rampe su otvorene za saobraćaj.

Podsetimo, zbog radova na mostu, u smeru Beograd – Niš, koji su se izvodili u voznoj i zaustavnoj saobraćajnoj traci, rampe Beograd – Požarevac i Požarevac – Niš bile su zatvorene za saobraćaj zbog radova na rekonstrukcji mosta u petlji “Požarevac”.

Nastavak radova, i ponovno postavljanje privremene saobraćajne signalizacije, očekuje se početkom nove građevinske sezone.

Takođe, od 4. novembra do 21. aprila 2022. godine, na delu državnog puta I B reda broj 14 i I B reda broj 33, u zoni petlje Požarevac, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, za umirivanje saobraćaja u zoni radova – zbog izvođenja radova na izgradnji brze saobraćajnice petlja Požarevac – Požarevac (obilaznica) – Veliko Gradište – Golubac.

Zbog predstojećih praznika iz JP “Putevi Srbije” očekuju povećan intenzitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima i apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.